Onze cursussen en tarieven

Hondenschool Never Walk Alone staat voor samenwerking, samen er voor zorgen dat de trainingen plezierig zijn. Iets leren maar wel op zo'n manier dat de hond en de eigenaar nog een beter band krijgt met zijn hond. We werken op een hond vriendelijke manier, in de vorm van beloningen. Dit kan een koekje zijn, maar ook spel of een knuffel, net wat de hond als beloning aanvaard. Onze hondenschool is uniek.  Er wordt getraind in groepen van maximaal 5 combinaties. De hondenschool is toegankelijk voor valide en mindervalide mensen. Ook kinderen hebben een belangrijke rol in de samenwerking met de hond.  Wil je deze manier van trainen met je hond aanvaarden? Kom eens in de lessen een kijkje nemen of maak een afspraak voor een gesprek, de koffie staat altijd klaar. Cursussen

 Puppy cursus 

6 lessenreeks


Deze cursus is bedoeld voor honden in de leeftijd vanaf 8 weken tot een maximum leeftijd van 6 maanden. ( bij aanvang van de cursus )


Jonge honden cursus

6 lessenreeks


Vanaf 16 weken mag je hond hier aan deelnemen. Deze cursus is een vervolg op de puppy cursus waarbij we de basis gaan uitbreiden.


Trainen met een Knipoog

6 lessenreeks


Vervolg op de Puppy cursus en de jongen honden cursus. Verder trainen onder het mom van gewoon gezellig. Vervolg oefeningen net iets anders gebracht. 


Hoopers 

Privéles,  6 lessenreeks of workshop


Hoopers is een leuke, nieuwe en volwaardige hondensport.
Deze sport is geschikt voor elke hond en elke handler, jong en oud kan deelnemen aan deze geweldige hondensport.

Door de aangepaste hindernissen zorgen we voor een minimale lichamelijke belasting van de hond. Uiteindelijk kan de hond een heel traject zelfstandig afleggen op stem en lichaamscommando’s van de handler (begeleider). Je blijft zelf op één plek staan en hoeft dus niet te lopen. 

Hersenwerk -Impuls controle Hersenwerk i.c.m. met impuls controle. Is met het volle wederzijdse vertrouwen, respect en samenwerking in rust samen bezig zijn. We werken zonder druk, hierdoor versterkt de band met je hond. De hond gaat op zoek naar iets lekkers of naar een speeltje waarbij we gebruik maken van alledaagse materialen in en om huis. Gewoon gezellig bezig zijn samen met je hond.


Neuswerk

6-lessenreeks


Elke hond snuffelt graag en gaat graag zijn neus achterna; Hoe leuk zou het zijn als je iets samen met je hond kan doen wat je hond heel erg graag doet. Zin om samen zoekwerk (detectie) te doen met je hond dan is deze cursus zeker iets voor jou.

Neus / zoekwerk is toegankelijk voor iedere hond (van puppy tot oudere hond). 
Met deze discipline bieden we honden een echte uitdaging. Je gaat samen zoeken naar een bepaalde geur (tijm, anijs of kruidnagel) die op verschillende manieren en plaatsen verstopt zit. We leren de hond aanwijzen waar de bepaalde geur zich bevind en dit levert een beloning op (snoepje of speeltje). Alles wordt stapsgewijs opgebouwd op tempo van jou en je hond. 

Deze vorm van hondensport is ook uiterst geschikt voor honden die niet overweg kunnen met andere honden. Voorwaarden is dat je hond veilig en ontspannen alleen in de auto kan blijven. Er wordt namelijk steeds maar met 1 hond tegelijk gewerkt zodat er geen afleiding is en de hond zich volledig kan concentreren op het neuswerk.


Balans - Coördinatie

privéles / workshop 


Tijdens deze workshop/lessen ga je samen met je hond oefeningen uitvoeren waardoor hij zijn lijf beter leert kennen en gebruiken. Zijn spieren worden sterker en zijn motorische vaardigheden worden beter waardoor er minder snel blessures zullen zijn. Honden krijgen veel meer zelfvertrouwen. 

Deze oefeningen worden veel met opstapjes, pionnen en luchtgevulde elementen gedaan.

We werken met veel beloningsvoertjes en we werken met veel respect voor de hond aangezien hij hier het meeste van leert. (We gaan de honden dan ook niet verplichten bepaalde oefeningen te doen) 

Belangrijkste van allemaal: FUN waardoor de band tussen hond en eigenaar nog meer versterkt. 

Toegankelijk voor elke hond: pup tot senior


Reisje rond de wereld

workshop   


In de cursus / workshop “reisje ronde de wereld” willen we op een leuke manier de band tussen eigenaar en hond versterken. Tijdens deze cursus wordt er op verschillende ondergronden en  hoogtes gewerkt omgevormd in leuke parcourtjes.

Plankenparcour met brede en smalle planken, brug, plankjes met verschillende soorten oppervlakten, bakjes en steps in verschillende hoogtes, balanskussen,… Hiermee gaan we de balans en concentratie van je hond verbeteren maar ook niet te vergeten het zelfvertrouwen.

 We werken met veel beloningsvoertjes en we werken met veel respect voor de hond aangezien hij hier het meeste van leert. (We gaan de honden dan ook niet verplichten bepaalde oefeningen te doen) 


Toegankelijk voor elke hond: pup tot senior


Puzzelen

privéles (1 of 2 personen)  


Puzzelen is het zoeken naar iets lekkers in allerhande puzzels. Hij gaat hierbij ontdekken en nadenken hoe hij het lekkers kan bemachtigen. (schuiven met poot of neus, materiaal optillen met tanden, …. )

Puzzelen stimuleert de zintuigen van de hond, helpt oudere honden fit te blijven, stimuleert jonge honden om te ontdekken en vergroot het zelfvertrouwen van uw hond.
Wij werken op een positieve manier, hierdoor is alles drukvrij en dus veel leuker voor jou en je hond. De puzzels worden dan ook stapsgewijs aangeleerd.Kindercoach met hond

privélessenPrivélessen België en Nederland

Op aanvraag
 


Tarieven 

Cursusnaam:

Inhoud cursus

Kosten 2020 / 2021

Puppy cursus

6 lessen  (5 deelnemers)

2020- € 70,-| 2021 - € 72,50

Jonge honden cursus

6 lessen  (5 deelnemers)

2020- € 70,-| 2021 - € 72,50

Trainen met een knipoog

6 lessen  (5 deelnemers)

2020- € 70,-| 2021 - € 72,50

Zoek / Neuswerk 

6 lessen (4 deelnemers)

2020- € 90,-| 2021 -€ 92,50

Hoopers

5 lessen  (2 deelnemers)

2020- € 60,- | 2021 € 62,50

Impuls controle/Hersenwerk

4 lessen  (4 deelnemers)

2020- € 50,-| 2021 - € 52,50

 Gehoorzame hond I  & II

8 lessen (6 deelnemers)

2020- € 70,-| 2021 -€ 90,-

Sociale wandelingen

1 x per maand 

€ 25- geleider met hond. 
€ 5,- gezinslid

                    


                                                Workshops

Workshop Hoopers

120 min (4 deelnemers)

op aanvraag

Workshop Balans-Coördinatie beginner 

120 min (4 deelnemers)

op aanvraag

Workshop Reisje rond de Wereld

120 min (4 deelnemers)

op aanvraag

Workshop Hersenwerk

120 min (4 deelnemers)

op aanvraag                                                  Privéles

Kindercoach met hond


op aanvraag

Privé les Hersenwerk

Privé les van ca. 60 minuten

2020-€ 50,-| 2021 -€ 52,50 

Locatie te Budel. Incl. naslagwerk en indien gewenst certificaat van deelname. 

Andere Privé lessen

45-60 minuten 

prijs op aanvraag